Арестуваха учителка в САЩ заради поставяне на ваксина срещу Ковид 19

...
Арестуваха учителка в САЩ заради поставяне на ваксина срещу Ковид 19
Коментари Харесай

Учителка е арестувана заради поставяне на ваксина срещу Ковид 19 върху ученик

Арестуваха учителка в САЩ заради слагане на ваксина против Ковид 19 върху възпитаник, предаде Би Би Си. От полицията настояват, че Лора Русо имунизирала ученика в дома си, без знанието на родителите му и без да има нужното законно позволение. 

54-годишната учителка, която преподава по биология, е арестувана на Нова година в Лонг Айлънд и може да бъде наказана на 4 години затвор, в случай че виновността ѝ бъде доказана. 17-годишното момче твърди, че самото то е желало да бъде имунизирано.

 

Инжекциите могат да бъдат рискови, в случай че се слагат погрешно. Лекарите и лицензирани медицински лица би трябвало да ревизират дали дадена ваксина не е фалшифицирана или с изминал период на валидност.

Полицията твърди, че не е ясно по какъв начин Лора Русо се е сдобила с хипотетичната ваксина срещу Ковид 19. За момента в Съединени американски щати единствено имунизациите на Пфайзер са позволени за лица по 18 години.

Процесът по имунизация е сниман във видеоклип, на който се вижда как госпожа Русо се обръща към ученика с думите:  " Ще се оправиш, уповавам се! "

Длъжностни лица споделят, че родителите на момчето са се обадили на полицията, незабавно откакто се е прибрало у дома и е споделило за случката.

" Тя се е снабдила с имунизацията. Продължава да се проверява по какъв начин се е случило това ", разяснява Патрик Райдер, комисар на полицията в Насау.

Началникът на гимназия “Хенрикс ", където работи арестуваната учителка, изяснява в изказване, че Лора Русо e " отстранена от класната стая до края на следствието ", оповестява CBS News.

Госпожа Русо е упрекната за осъществяването на неразрешена процедура. Съдебното заседенание е планувано за края на този месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР